پخت مرباي گيلاس تازه و خوش زنگ و لعاب
يكي از مرباهاي خوشمزه و دوست داشتني، مرباي گيلاس است كه هم مي توان در صبحانه از آن استفاده كرد و هم به در تهيه دسر و شيريني.
بهتر است از ميوه گيلاس، تازه تازه و پس از چيده شده از درخت استفاده كرد.
مواد لازم براي مرباي گيلاس
- گيلاس قرمز يا سياه :1 كيلوگرم
- شكر: 7 ليوان
- اسانس وانيل :چند قطره
طرز تهيه مرباي گيلاس
گيلاس ها ي رسيده را تميز كنيد و برگ هايش را جدا كنيد و بعد با چاقو يا هسته گير هسته هاي گيلاس را بيرون بياوريد.
لابه لاي گيلاس هسته گرفته شكر بريزيد و به مدت 12 ساعت در يخچال قرار دهيد تا شكر حل شود و گيلاس ها آب بيندازند.
گيلاس ها را داخل قابلمه اي بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد و صبر كنيد تا گيلاس ها بجوشند.
هنگام جوشيدن مربا روي آن كف مينشيند كه بهتر است آنها را از روي مربا برداريد تا رنگ مربا براق تر شود.
پس از اينكه مربا غليظ شد به آن وانيل را اضافه كنيد و بعد حرارت زير مربا را خاموش كنيد.
اجازه دهيد تا مربا كاملا خنك شود.سپس آن را داخل شيشه يا ظرف تميز و خشك بيزيد و در يخچال نگهداري كنيد.
طرز تهيه مرباي گيلاس در خانه
نكات:
- اگر شكر شما كم باشد و يا مربا قوام نيامده باشد و يا كاملا پخته نشده باشد مربا كپك خواهد زد.
- اگر هم شيره مربا بيش از حد بجوشد و يا شيريني اش كم باشد مربا شكرك خواهد زد و براي رفع اين مشكل بايد داخل مربا كمي آب جوش و مقداري آبليمو بريزيد و بگذاريد تا جوش بزند .
- براي اينكه از ميزان قوام مربا اطمينان پيدا كنيد بايد مقداري از شربت را در قاشقي بريزيد و اگر شيره پس از خنك شدن سريع از قاشق به پايين نريخت يعني شربت قوام كافي را بدست آورده است.
طرز تهيه مرباي گيلاس متفاوت
- در صورتي كه از گيلاس صورتي استفاده كنيد مرباي شما رنگي روشن خواهد داشت و با استفاده از گيلاس سياه مرباي شما رنگي تيره تر خواهد شد.
- نشانه قوام آمدن مربا:مقداري از شربت را در قاشقي بريزد، اگر شيره پس از خنك شدن سريع از قاشق نريخت يعني كه شربتش قوام آمده است.
- دليل كپك زدن مربا:شكر آن كم باشد، قوام نيامده باشد، كاملا پخته نشده باشد.
- دليل شكرك زدن مربا:اين حالت معمولاً در مرباها و شيره ها ديده مي شود، وقتي مربا يا شيره بيش از حد بجوشد يا آنكه شيريني آن كم باشد شكرك مي زند و براي رفع آن بايد در شربت يا مربا كمي آب جوش و مقداري آبليمو اضافه كنيد و بگذاريد چند جوش بزند تا شكرك ان از بين برود.
پخت مرباي گيلاس تازه
نكات تكميلي در مورد مرباي گيلاس
مرباي گيلاس جزو مربا و كمپوت ميباشد
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 30دقيقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت ميباشد .
مرباي گيلاس را مي توانيد در وعده صبحانه - ميان وعده - سرو كنيد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 0 نفر مناسب ميباشد .